BASIC SOIL NUTRIENT PROGRAM

Sommige planten zijn erg substraatgevoelig. Wanneer "beperkte" voedingsstoffen via anorganische meststoffen ter beschikking van de plant worden gesteld, zal het eindproduct zich in beperkte mate in organoleptische eigenschappen ontwikkelen. Dit betekent dat bemesting via kunstmesttrajecten een kwantitatief goede opbrengst kan geven, de organoleptische eigenschappen zoals smaak, geur, kleur en biologisch waardevolle producten zoals vitamines, eiwitten, lipiden kunnen zich gedeeltelijk of helemaal niet ontwikkelen. Het is daarom van cruciaal belang dat het bodemsubstraat van het begin tot het einde van de cyclus fysiologisch en biochemisch in optimale conditie blijft.

In tegenstelling tot vegetatieve ontwikkelingen zoals groei (proliferatie) en vorming van bindweefselmassa's die geleidelijk en voorspelbaar zijn, kunnen organoleptisch gerelateerde vormingsprocessen zeer onvoorspelbaar zijn en ook afhankelijk van fenotype en genotype. Het is bekend dat sommige vormingsprocessen alleen plaatsvinden onder extreem kritieke omstandigheden met hormonale inductie, opeenvolgende sequenties, enzymatische katalyse, enz. De nog grotere onvoorspelbaarheid van de vorming van organoleptische eigenschappen met de wetenschap dat de procestijd en duur in de cyclus kan ook variëren.

Een klassieke fout die wordt gemaakt, is de voortijdige beëindiging van voedzame faciliteiten aan het einde van de cyclus, wanneer het eindproduct onvoldoende ontwikkeld en geoogst lijkt te zijn, met als gevolg dat bepaalde organoleptische eigenschappen mogelijk niet zijn ontwikkeld.

 

Bioquant organische humus bemesting levert het substraat fysiologische voedingsstoffen en fysiologische ondersteuning. Voor elke fenologische fase is er een meststof die voldoet aan de behoefte van de plant. Het schema voor bevruchting is zeer eenvoudig, d.w.z. één keer per zeven dagen in de juiste concentratie, elk type kunstmest, en zolang een fenologische fase duurt.

Bijvoorbeeld

-Als een bewortelingsfase en een vroege groeifase twee weken duren, doseer dan in elk van de twee weken eenmaal -Bio Reticulon

-Als een vegatieve en pre-bloeifase vier weken duurt, doseer dan in elk van de vier weken eenmaal Bio Allround

-Als een bloeifase vier weken duurt, doseer dan in elk van de vier weken eenmaal Bio Flora

-Als een rijpingsfase twee weken duurt, doseer dan in elk van de twee weken eenmaal Bio Finale

-Irrigeer tussentijds met alleen vereisten voor gewoon water om te planten

* De verdunning voor alle soorten basis voedingen van Bioquant is 1: 500, dit betekent 2 ml. per 1 liter water.

* De dosering voor potten van 10 liter volume grond moet 2-3 liter fertigaat zijn (= water + voeding)

CANNABIS BASIC NUTRIENT PROGRAM

BASIS ORGANO HUMATISCHE MESTSTOFFEN

Bio Reticulon.png
Bio Allround.png
BioFlora rond.png
BioFinale rond.png

BASIS ORGANO HUMATISCHE VOEDINGEN 

Bio Reticulon.png
Bio Allround.png
BioFlora rond.png
BioFinale rond.png

VOEDING SUPPLEMENTEN

rond Bio Nitrogenium.png
rond Bio Phosphor.png
rond Bio Kalium.png
rond Bio Calcium.png
rond Bio Magnesium.png

OPTIONEEL AARDE ONDERHOUDS PROGRAM

schema 1 Canada.jpg
schema Soil conditioning.jpg
schema 2 Canada.jpg

  NUTRIENT PROGRAM MET VOEDINGSUPPLEMENTEN

AARDE CONDITIONERS

rond Bio Humine.png
rond Bio Fulvine.png
rond Bio ProActive.png
rond Bio EOS.png
Bio Silicium 2.png